Skip links

Sleutels kwijt

Als je je sleutels kwijt bent of jezelf hebt buitengesloten is dit altijd heel vervelend. Indien wij een reservesleutel hebben, kunnen wij je helpen om het slot te openen.

Sleutel lenen tijdens kantooruren
Indien wij een reservesleutel hebben kun je deze gratis lenen en een reservekopie maken bij een sleutelmaker of bouwmarkt.
  • Voor je eigen veiligheid dien je je te legitimeren (wij geven géén sleutels mee aan derden).
  • Je dient een borg (minimaal €50,00 in contacten) te betalen voor het lenen van de sleutel.

Deur openen in de avonduren en weekenden
Indien wij een reservesleutel hebben (en in de gelegenheid zijn), kunnen wij iemand regelen om de deur open te maken. Let op, dit is geen gratis service!
  • Voor je eigen veiligheid dien je je te legitimeren (wij geven géén sleutels mee aan derden).
  • De kosten bedragen minimaal €100,00 excl. BTW en dient contact voldaan te worden.
  • Wij kunnen buiten kantooruren alleen de deur openmaken. Wij hebben niet van alle woonruimtes reservesleutels en hebben zeker geen extra sleutels op voorraad
  • De geleende sleutel dien je de volgende werkdag, vóór 17:30 terug te brengen.
  • Mocht je een gecertificeerde sleutel kwijt zijn geraakt, dan zullen wij een nieuwe sleutel moeten bestellen bij de leverancier. Deze rekenen veel hogere kosten hiervoor (tussen de €50 en €100) en je ontvangt hiervan achteraf een factuur.

Slotenmaker inschakelen Wanneer je geen beschikking hebt over een reservesleutel, bijvoorbeeld omdat je nergens een sleutel hebt achtergelaten of wij niet in de gelegenheid zijn om de deur te openen, zult je de hulp in moeten schakelen van een slotenmaker. De kosten voor de slotenmaker (+ de gemaakte schade) moet je zelf betalen. Helaas zijn er veel slotenmakers die misbruik maken van de noodsituatie. Kijk daarom eerst goed of de slotenmaker betrouwbaar overkomt en duidelijke tarieven hanteert.
  • Wij raden HSB Slotenmakers in Maastricht aan, zie website
  • Indien het slot wordt vervangen bent u verplicht ons te informeren en te voorzien van een reservesleutel.
  • Vaak lukt het om schadeloos het slot te openen. Indien er toch schade aan de deur of kozijn wordt gemaakt, geeft dit aan ons door, dan kunnen we samen kijken hoe we dit oplossen.

Reservesleutel achterlaten Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus het is verstandig om iemand in uw naaste omgeving een reservesleutel te geven. Denk bijvoorbeeld aan de buren of een familielid of kennis in de buurt. Iemand die u gemakkelijk kunt benaderen wanneer u uw sleutels bent verloren of vergeten.