Skip links

Beleggen in Maastricht

Beleggen in Maastricht

Wanneer u zoekt naar een rendabele investering kan de aanschaf van een beleggingspand, in een groeiende internationale studentenstad als Maastricht, een goede keuze zijn. U heeft direct een solide rendement door de vaste huurinkomsten. Maar hoe koop je succesvol een beleggingspand in Maastricht? Onmisbaar is natuurlijk goed advies: waar liggen kansen, wat zijn de valkuilen: juridisch, fiscaal, financieel en bouwkundig?

Wij begeleiden u bij de aankoop van het pand en zullen u adviseren in de van belang zijnde aspecten. Denk hierbij aan ligging, courantheid, verwachte huuropbrengst, de meest optimale indeling, de verbouwing, de benodigde brandveligheidsvoorzieningen en planologische status van de woning. Door onze jarenlange ervaring met het beheren van woonruimtes en betrokkenheid als stakeholder op de lokale vastgoedmarkt zijn wij uitstekend op de hoogte van de plaatselijke wet- en regelgeving. Zo hebben wij vanaf 2015 alleen al ruim 700 legalisaties van panden in Maastricht begeleid.

Bij het opstellen van een nauwkeurige rendementsberekening gaan wij niet uit van de door de verkopende partij aangeleverde ‘huurinkomsten’, maar berekenen wij zelf de maximale en marktconforme huurprijzen uit. Met behulp van een goede rendementsberekening en volledig inzicht in de mogelijke valkuilen, kunt u de weloverwogen beslissing maken of u een pand wel of niet wilt aankopen.

Nadat u een pand heeft aangekocht helpen wij u met het zoeken naar geschikte huurders en het opstellen van juridisch goed onderbouwde huurovereenkomsten. Vervolgens kunnen wij voor u ook het beheer van uw pand(en) verzorgen. Kortom; wij bieden u een totaalpakket.

Welke voordelen biedt aankoopbegeleiding door Huizen Beheer Maastricht voor u:
 • Vooraan in de rij staan bij panden die (nog) niet openbaar te koop staan.
 • Exclusieve kansen op het kopen van solide vastgoed.
 • Gedegen advies over fiscale en financiële kansen én valkuilen.
 • Reëel beeld krijgen van de verhuurbaarheid van een pand, op basis van ervaring als grootste beheerder van Maastricht en omstreken met ruim 20 jaar ervaring.
 • Actuele informatie over lokale wet- en regelgeving.
 • Controle van huurcontracten (bij verhuurde beleggingspanden), vergunningen en brandveiligheid.
 • Uitgebreide investeringsanalyse: wat is de maximaal verantwoorde koopprijs gezien de rendementseis?
 • Bij een appartementsrecht: onderzoek naar de VvE (toestemming voor verhuur, balans, begroting en onderhoudsplan).
 • Hulp bij onderhandelingen: realiseren van een zo gunstig mogelijke aankoopprijs.
 • Controleren van de koopakte en begeleiding bij de notaris.
 • Deskundige hulp, ondersteuning en advies bij verbouwing, renovatie of herbestemming.
 • Verzorgen en begeleiden van de verbouwing.
 • Nazorg bij de verhuur en het beheer van het beleggingspand.

Verkopen van een beleggingspand
Naast aankoopbegeleiding kunt u ook bij ons terecht indien u uw beleggingspand wil verkopen of overweegt om dit te doen. Op basis van een nauwkeurige rendementsberekening, ligging en onderhoudsstatus berekenen wij voor u de maximale verkoopprijs. Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u een keer van gedachten wisselen? Neem dan ook gerust en vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak.