Skip links

Renovatie en verduurzaming

Adviseren, creëren en uitvoeren

Renovatie en transformatie
Naast kleine herstellingen zijn wij ook gespecialiseerd in verbouwingen. Deze lopen uiteen van kleine renovaties als een nieuwe douche of keuken tot een complete verbouwing. De afgelopen jaren hebben wij diverse (monumentale) panden (i.s.m. onderaannemers) omgebouwd tot meerdere appartementen en/of studio’s.

Legalisatie en brandveiligheid
Begin 2015 is gemeente Maastricht gestart met het controleren van verhuurpanden op zowel brandveiligheid als strijdigheid met het bestemmingsplan en beleid. Uit de resultaten van de eerste 100 gecontroleerde panden bleek dat meer dan de helft van deze panden ‘illegaal’ waren. Vanaf 2015 hebben wij ruim 700 legalisaties begeleid en in 450 verhuurpanden versneld brandveiligheidsmaatregelen uitgevoerd zoals brandscheidingen, doorvoeringen brandwerend uitvoeren en het plaatsen van duizenden gekoppelde rookmelders. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd door onze eigen technische mensen in nauwe samenwerking met diverse aannemers en zelfstandigen.

Transformatie en ontwikkeling
In de afgelopen 15 jaar hebben wij tientallen (veelal monumentale) panden getransformeerd tot meerdere kamers, studio’s of appartementen. Zo hebben wij in de Leliestraat in de binnenstad de voormalige nachtdiscotheek ‘Allebonneur’ omgebouwd tot een modern en luxe appartementencomplex met 18 studio’s en appartementen. Ook op o.a. de Markt, Kesselskade, Achter het Vleeshuis en Parallelweg hebben wij recent complexen volledig getransformeerd. Door onze jarenlange ervaring en betrokkenheid als stakeholder in de lokale vastgoedmarkt zijn wij uitstekend op de hoogte van zowel de landelijke als plaatselijke wet- en regelgeving. Dit in combinatie met onze eigen technische dienst en uitgebreid netwerk van onderaannemers heeft geleid tot transformaties waar wij op recht trots op zijn.

Storingen en gebreken adequaat oplossen
Naast de vele wijzigingen in wet- en regelgeving is ook het verwachtingspatroon van de huidige huurders compleet veranderd. De huurder van vandaag is minder zelfredzaam en veeleisender. Het kundig en adequaat oplossen van problemen en storingen is dan ook een must voor goed beheer. Onze eigen technische dienst is dagelijks bezig met het verhelpen van veel voorkomende problemen van hang- en sluitwerk, stroomproblemen en kleine lekkages tot het vervangen van een toilet, douche of keuken.

Isolatie en verduurzaming
Door de hogere gas- en elektraprijzen vormt het voorschot gas/elektra een steeds groter deel van de totale huurprijs. Woningen met een hoog energielabel zijn couranter en ontvangen ook meer punten in de WWS puntentelling. Het verduurzamen van een huurwoningen is dan ook een goede investering welke u op de lange termijn altijd terugverdiend. De eerste stap van verduurzamen is isoleren, waarbij wij alles in kaart brengen, de mogelijkheden samen bespreken en de uitvoering coördineren.