Skip links

Gemeentelijke belastingen (BSGW)

BSGW

BsGW legt namens de Gemeente en het Waterschap de gemeentelijke- en waterschapbelastingen op aan haar inwoners.

Deze belastingen zijn o.a. voor het gebruik van het riool, wekelijks ophalen van het afval en zuiveren van het gebruikte water. De aanslagen voor deze belastingen worden meestal rond februari / maart verstuurd. Hieronder vindt u meer informatie over deze aanslagen, indienen van bezwaar en hoe u kwijtschelding kunt aanvragen.

Welke vraag heeft u?

Indien u een onzelfstandige woonruimte (studentenkamer) huurt of in een 'groepshuis' woont, dan zal de aanslag veelal naar de eigenaar van uw pand worden gestuurd. De eigenaar is gerechtigd om een deel van de kosten (gebruikerslasten) door te belasten aan de huurders (gebruikers). Niet iedere eigenaar zal deze kosten ook daadwerkelijk doorberekenen aan de huurders, maar mocht de eigenaar ervoor kiezen om de kosten door te belasten, dan bent u helaas verplicht deze kosten te betalen.

Als huurder van een zelfstandige woonruimte (appartement, studio, e.d.) ontvangt u jaarlijks een eigen aanslag en bent u ook zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze belastingen aan BsGW.

Mocht u van mening zijn dat de aanslag aan iemand anders gericht moet zijn (bijvoorbeeld aan de eigenaar van het pand of aan een andere bewoner), dan kunt u contact opnemen met BsGW en bezwaar indienen tegen deze aanslag. Let op het indienen van een bezwaarschrift geeft geen uitstel van betaling.

 

Kwijtschelding aanvragen (enkel voor zelfstandige woonruimtes)

Kwijtschelding kunt u aanvragen op basis van onvermogen (indien u weinig verdiend en weinig vermogen heeft). Om hiervoor in aanmerking te komen moet u een aantal formulieren invullen, welke u kunt aanvragen op de website van BsGW.

Houdt er rekening mee dat de persoon aan wie de aanslag gericht is ook verantwoordelijk is voor de betalingen aan BsGW. Aangezien BsGW een vrij streng incasso beleid hanteert, adviseren wij u om tijdig te betalen, kwijtschelding aan te vragen of bezwaar in te dienen om onnodige verhogingen en boetes te voorkomen.